Masszázs

Böjt alatt a masszázs is fontos szerepet kap és talán még kellemesebb, mint a hétköznapokban, mivel kipihentebbek, nyugodtabbak vagyunk.

Hatása a bőrre:

A masszázs erősíti a faggyú- és izzadtságmirigyek kiválasztó munkáját, eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a bőr anyagcseréjét, puhítja a hegeket és erősíti a szervezet védekezőképességét. Elősegíti a bőr rugalmasságának megőrzését, ezáltal lassítja öregedését. A masszázsolajok és krémek ápolják, hidratálják a bőrt, amire most még nagyobb szükség van, mint máskor. Arra azonban figyelni kell, hogy lehetőleg természetes testápolókat használjuk, ne vigyünk be újabb méreganyagokat testünkbe. Ilyen pl. a szezámolaj, kókuszzsír.

Hatása az idegrendszerre:

Bizonyos masszázstechnikák hatékonyan csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, ezért ezeket gyakran alkalmazzák fájdalomcsillapításra ideggyulladás és idegfájdalmak esetén. A lágy fogások stimulálják a mozgatóidegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét.

Hatása a vérkeringésre:

A masszázs akár többszörösére is növelheti a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátását. A vérellátás javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. A vér- és a nyirokkeringés megélénkülése gyúrással érhető el. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig nem más, mint a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.

Hatása a szervekre:

A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával javíthatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működését.

Választható masszázstipusok:
 • 30 perc 6000 Ft
  60 perc 9000 Ft
  90 perc 13000 Ft
  120 perc 16000 Ft
 • Talpmasszázs
  30 perc 6000 Ft
 • „2 órás megújulás” (testradírozás olívaolajjal, sóval, + 30 perc szaunázás +75 perc masszázs): 18000 Ft
 • „Regeneráló” kezelés ( testradírozás olívaolajjal, sóval+ 30 perc masszázs): 11000 Ft
 • Testradírozás olívaolajjal, sóval: 5000 Ft
 • „Karcsúsító” csomag ( 3 alkalom 1 órás masszázs + 3 alkalom infra hőpaplan hatóanyagos testtekercseléssel + nyirokmasszázs Dr.Life géppel ) : 52000 Ft
 • „Intenzív méregtelenítés” csomag ( 1 alkalom testradírozás olívaolajjal, sóval+ 3 alkalom 1 órás masszázs+ 4 alkalom iszappakolás tekercseléssel) : 52000 Ft
masszázs kezelés