Masszázs

Böjt alatt a masszázs is fontos szerepet kap és talán még kellemesebb, mint a hétköznapokban, mivel kipihentebbek, nyugodtabbak vagyunk.

Hatása a bőrre:

A masszázs erősíti a faggyú- és izzadtságmirigyek kiválasztó munkáját, eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a bőr anyagcseréjét, puhítja a hegeket és erősíti a szervezet védekezőképességét. Elősegíti a bőr rugalmasságának megőrzését, ezáltal lassítja öregedését. A masszázsolajok és krémek ápolják, hidratálják a bőrt, amire most még nagyobb szükség van, mint máskor. Arra azonban figyelni kell, hogy lehetőleg természetes testápolókat használjuk, ne vigyünk be újabb méreganyagokat testünkbe. Ilyen pl. a szezámolaj, kókuszzsír.

Hatása az idegrendszerre:

Bizonyos masszázstechnikák hatékonyan csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, ezért ezeket gyakran alkalmazzák fájdalomcsillapításra ideggyulladás és idegfájdalmak esetén. A lágy fogások stimulálják a mozgatóidegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét.

Hatása a vérkeringésre:

A masszázs akár többszörösére is növelheti a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátását. A vérellátás javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. A vér- és a nyirokkeringés megélénkülése gyúrással érhető el. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig nem más, mint a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.

Hatása a szervekre:

A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával javíthatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működését.

Választható masszázstipusok:
 • Frissítő, lazító, svéd, olajos thai, kínai
  30 perc hátmasszázs 4400 Ft
  60 perc testmasszázs 6200 Ft
  90 perc testmasszázs 8000 Ft
  120 perc testmasszázs 10000 Ft
 • Talpmasszázs
  30 perc 4500 Ft
 • Testradírozás Himalája- sóval + átmasszírozás hatóanyagos krémmel
  40 perc 6200 Ft
 • Ayurveda masszázs
  90 perc 8500 Ft
  120 perc 11000 Ft
 • Lomi-lomi masszázs
  90 perc 10000 Ft
  120 perc 12500 Ft
 • „2 órás megújulás”
  Tartalma: 20 perces peeling mézzel-sóval, fél óra szaunázás, 75 perc masszázs
  ára: 11000 Ft.

A kezelésekhez használatos eszközök : csúszóköpöly, bambusz, "kisdoktor", méz.

masszázs kezelés